Pozvánka na Veletrh vědy

18/05/2018

29c-veletrh-vedy-lide.jpg

Srdečně všechny zveme na Veletrh vědy, který proběhne 7.-9. června na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Nespočet novinek a zajímavostí ze světa vědy – takový bude čtvrtý ročník Veletrhu vědy Akademie věd ČR. Největší populárně naučná akce svého druhu v ČR představí výsledky práce českých vědců a inovačních firem. Veletrh vědy představí rekordní počet expozic. Některé stánky budou připomínat improvizované laboratoře, jiné doplní speciální exponáty. Veletrh vědy je určen všem věkovým kategoriím a vstup je zdarma.

Jsou na Marsu blesky? Poznáte teplou a studenou frontu? Jaký je rozdíl mezi tornádem a hurikánem? Přežijí Mimoni přívalový déšť? Jak mění lidstvo klima na Zemi a jak moc to můžeme ovlivnit my samotní? Odborníci z Ústavu fyziky atmosféry vám odpoví na otázky života, vesmíru a vůbec…Na setkání s vámi se těší i autoři Klimawebu.

V rámci Veletrhu vědy se bude promítat film Bouřlivé počasí z cyklu Tiché hrozby. Film se zabývá nebezpečnými meteorologickými jevy jako jsou bouřky, blesky, extrémní srážky, přívalové povodně, krupobití a tornáda. Všechny tyto jevy se vyskytují i u nás v České republice. Dozvíte se jak je studují čeští vědci a jak jejich práce pomáhá lidem v praxi. Podívejte se na trailer. Projekce filmu se uskuteční 8. června 2018 od 16:30-17:30. Rezervace míst na promítání i jiné doprovodné akce je možná na stránkách veletrhu.